Кампания "Дни на здравето"

ОбСНВ, ПИЦ
23.06.2016 / 07:44

"ДНИ НА ЗДРАВЕТО" – април, 2016

Резултати

 

Всяка година ОбСНВ и ПИЦ – Сливен oрганизират кампания „Дни на здравето” през месец април, в която училищата чрез представителни мероприятия да обобщят и покажат целогодишните си усилия в превенцията на наркоманиите и изграждането на здравна култура у децата.

Целта на кампанията е да се подкрепят, поощрят и огласят дейностите по превенция употребата на наркотици и здравословен начин на живот, като резултат от ежедневната работа на ученици, учители, родители през цялата година.

Тази година в кампанията взеха участие 26 училища на територията на област Сливен, които представиха своите презентации и материали. Направи впечатление многообразието от дейности и числеността на обхванатите ученици.

ОбСНВ, ПИЦ – Сливен благодарят на всички участници в усилията им за изграждане на здравна култура и лична отговорност към собственото здраве и вярваме, че това ще е Вашият начин на живот и за в бъдеще.

Ние подкрепяме Вашите усилия и поощряваме най-активните участници в кампанията:

- ОУ „Ю. Гагарин” – гр. Сливен за многообразието от дейности и голям брой обхванати ученици от всички възрастови групи /проект „Шанс за здраве”; игри „Чисти и здрави”; кулинарни състезания и промоция на здравословно хранене; изготвен сборник със съвети за здравословно хранене; изработени нагледни материали; проведени здравни беседи и спортни игри/.

- ПГХТ – гр. Сливен за промоция на здравословно хранене чрез кулинарни изложби, кулинарно шоу; изготвяне на разнообразни нагледни материали.

- СОУ „Г. С. Раковски” – гр. Котел за най-много дейности и голям брой обхванати ученици от всички възрастови групи /здравни беседи; изготвяне на информационни материали и здравни кътове; провеждане на здравна анкета и представяне на резултатите от нея; консултации с деца и родители; презентации; превантивна работа по проект „Ние творим”/.

- СОУ „Хр. Ботев” – гр. Нова Загора за оригинална и най-масова инициатива /спортни игри, танци и голямо хоро/.

- ОУ „Св. П. Хилендарски” – с. Тополчане за оригиналност и масовост /изработване на медали „Моето послание за здраве”; провеждане на „Урок по здраве” и организиране на конкурс за рисунка на асфалт на тема „Полезно, вредно”/.

- ОУ „ Св. св. Кирил и Методий“ – с. Коньово, общ. Нова Загора за организиране на спортен празник с участие на училища от 4 села.

- ОУ „Хр. Смирненски” – гр. Кермен за оригинални и разнообразни инициативи /конкурс за есе на тема „Не на наркотиците”; изготвяне и разпространение на брошура „10 истини за наркотиците”; здравни беседи и прожекция на филми за вредата от наркотиците/.

 

 
 

Copyright © 2008-2018 ПРЕВАНТИВНО-ИНФОРМАЦИОНЕН ЦЕНТЪР | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев