„Подарявам ти лястовица!... Подари и ти!”

лого ОбСНВ, ПИЦ
15.02.2012 / 21:07

През 2006г. ПИЦ – Сливен поставиха началото на превантивната кампания „Най-дългото послание”. В кампанията се включиха хиляди млади хора, които изразиха своето негативно отношение към наркотиците и показаха, че могат да бъдат отговорни към своето и чуждото здраве. Кампанията приобщи и солидаризира младите хора към ефективна и активна превенция против употребата на наркотици.

Днес традицията на „Най-дългото послание” продължава кампанията „Подарявам ти лястовица!... Подари и ти!”.

Символът е „лястовица” – олицетворение на надеждата, на положителния преход, на възраждането, на утрото, на чистотата и невинността, на пролетта, на изгрева на слънцето, на дръзновението, на успеха, на благоприятните промени, на жаждата за духовна храна.

Кампанията е предизвикателство към ново поколение млади хора, които да потърсят в себе си доброто, разумното, творческото, истинското. Целта е децата да отправят пожелания за здравословен и чист от наркотици живот. Всяко пожелание към другия е пожелание към самия себе си и размисъл за стойността на живота.

Нашата идея е пожеланията да се превърнат в посредник на доброто между хората и да противодействат на агресията, на безпътицата, на бездуховността.

Кампанията е организирана на принципа „предай нататък” и има пътуващ /”летящ”/ характер. Нейното начало беше сложено през месец януари, 2012г. в ОУ „Д-р Иван Селимински” и до края на учебната година ще обиколи училищата на територията на гр. Сливен. Движението и посланията могат да се разгледат на сайта на ПИЦ – Сливен. Най-добрите послания и най-активните участници ще бъдат наградени.

Още снимки от новината

Символът на кампанията
Символът на кампанията
Символът на кампанията

 

 
 

Copyright © 2008-2018 ПРЕВАНТИВНО-ИНФОРМАЦИОНЕН ЦЕНТЪР | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев