Кампания „Аз съм зависим от хубавата книга!”

ОбСНВ, ПИЦ
19.03.2019 / 10:02

Тази година Общински съвет по наркотични вещества /ОбСНВ/ и Превантивно-информационен център /ПИЦ/ - Сливен ще реализират кампанията „Аз съм зависим от хубавата книга!” като част от дългосрочната програма за превенция употребата на психоактивни вещества и утвърждаване на здравословен начин на живот. Кампанията е насочена към общински училища извън града и целта е да се изгради мрежа от доброволци и клубове за здравословен начин на живот и в тези училища.

Нашето съвремие предлага много възможности за пълноценно осмисляне на свободното време, но и много заплахи и рискове за младите хора. Идеята е да се мотивират младите хора към отговорност за собственото си здраве и да потърсят най-добрия начин за осмисляне на свободното време чрез спорт, изкуство, игри, труд … А какво по-хубаво от … хубавата книга! „Книгите са най-тихите и най-постоянни приятели. Те са най-достъпните и най-мъдри съветници, както и нашите най-търпеливи учители”/ Уилям Елиът/.

За всяко училище е подготвена малка колекция книги, енциклопедия, карта на България и превантивни материали.

 

Кампанията „Аз съм зависим от хубавата книга!” стартира в ОУ”Черноризец Храбър”, село Крушаре, 14.03.2019г. На срещата присъстваха учители и ученици от 2 до 7 клас. Децата ни посрещната с любопитство, отговаряха с желание на всеки въпрос и показаха познаване на основните заплахи за здравето и положителна нагласа към ученето, игрите и спорта. Проведе се кратко четене и малък „урок по краезнание” чрез картата на България.

В края на срещата се сформира лидерската група на бъдещия клуб „Живей, здравословно!”. Доброволците ще носят идентификационна карта.

Децата и ръководството на училището се ангажираха с организирането на спартакиада през м. май, 2019г. със съдействието на ПИЦ – Сливен - първа задача и инициатива на новосформирания доброволчески екип.

В неформална среща учителите и директорът споделиха своите наблюдения относно употребата на ПАВ и необходимостта и ползата от нашата инициатива.

Още снимки от новината

Крушаре
Крушаре
Крушаре
Крушаре
Крушаре
Крушаре
Крушаре
Крушаре
Крушаре
Крушаре
Традицията

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПРЕВАНТИВНО-ИНФОРМАЦИОНЕН ЦЕНТЪР | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев