Въпросници за индикации на употреба на наркотици

ПИЦ - Сливен
22.03.2022 / 15:30

В уеб страницата (https://pits.sliven.net/index.php) на ОбСНВ и ПИЦ – Сливен може да намерите въпросници за ИНДИКАЦИИ НА УПОТРЕБА НА НАРКОТИЦИ .

Целта на въпросниците е да послужат като мост между експертите и младежите в риск от употреба.

Интерактивните онлайн инструменти за селективна и индикативна превенция са изработени от психолозите от Сдружение „АРЗ Солидарност“ в тясно сътрудничество с експерти от Национален център по обществено здраве и анализи (НЦОЗА). Въпросниците са в три варианта: за ученици за родители и за учители, педагогически съветници и училищни психолози.

Всеки, който попълни въпросник ще получи кратка препоръка или ще бъде насочен към консултация със специалист за допълнителна оценка и осъществяване на определения вид превенция в случай, че това е необходимо. Това от своя страна ще подпомогне превенцията на употреба или на зависимост към наркотици.

На въпросниците ще могат да отговарят анонимно неограничен брой хора.

Освен въпросниците в дейностите е включена и допълнителна помощ за учениците и техните родители чрез информация, онлайн дискусии и експертно мнение по битуващи митове, свързани с употребата. Сред тях са: кога трябва да започнем да говорим с детето си за наркотиците; как поставяме граници на нашия тийнейджър; кои са най-трудните теми за разговор децата и др.

Превантивните дейностите се изпълняват от Сдружение „АРЗ Солидарност“ и Превантивно-информационните центрове (ПИЦ) в страната.

Още снимки от новината

стъпка 1
стъпка 2

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПРЕВАНТИВНО-ИНФОРМАЦИОНЕН ЦЕНТЪР | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев